Tässä tämmönen ihmettelyn aihe:
Vietnamilaiset salaattirullat/ salaattikääröt. Eli toisinsanottuna kaikenlaista salaattitykötarvetta käärittynä riisipaperiin. Tarjotaan kuulemma lämpimän pähkinäkastikkeen / sweet chili kastikkeen kanssa. Voin kertoa että mulle kyllä toimis! Suunnittelen jo täytteitä ja kaikkee... nuudeleita, katkarapuja, sipulia, kurkkua, paprikaa, salaattia, kanaa, kaalia... ja nää ei oo mitään uppopaistettavia vaan ihan sellasenaan valmiita rouskuteltavaks!


Ja nyt tässä vaiheessa tajusin, että näähän on periaatteessa kylmiä ja paistamattomia kevätkääryleitä, eli satavarmasti hyvää!
Kokeiluun menee! Ootteko muuten tehny sushia itse? Meidän keittiössä on tehty kerran. Lopputulos oli se, että istuin keittiön pöydän ääressä noin 150 rullan ja nigirin kanssa ja mietin että mihin nää kaikki tungetaan. Rakas mieheni maistoi ja totesi lähtevänsä mäkkiin ja mä jäin myrtsinä ja loukkaantuneena popsimaan sushia :P Kunnes soitin perään että "tuo mullekin jotain" :D Ei vaan maistunu samalta, kun Ichibanissa, jossa yleensä, joskin melko harvoin sushini käyn syömässä. Mun lempiasiat koko sushissa on wasabi ja ne säilötyt inkiväärit vaikka on ne muutkin jutut ihan hyviä;) (Olennaisimmat siis).
Enpä ole koskaan tehnyt itse sushia, joskus kyllä meinannut :) Tuo vietnamilainen salaattikäärö kuulostaa tosi hyvältä ja tosi paljon terveellisemmältä mitä kevätkääryle. Itse teen välillä vähän samantapaista tortilla-lättyjen kanssa, sinne rullan väliin voi tunkea joskus vaikka vaan salaatin loput ja pistellä menemään, ei tarvitse lämmitellä eikä kovin kauaa näperrellä (vaikka se näpertelykin on joskus kivaa :)
VastaaPoistaHahaha :D Sama sushirumba koettu entisen avokin kanssa! Se on OIKEESTI vaikeeta :D
VastaaPoista